Gran i càlida acollida de La Marxa Som a Sabadell. Les assemblees han tractat, a més de la democràcia participativa, com volem al nou país l’educació, la llengua, la confessió de l’estat, la sanitat, la renda mínima ciutadana i la defensa.
En la rebuda institucional dels marxaires i entitats convocants a l’Ajuntament, amb la tinent d’Alcalde, el regidor de cultura, l’alcalde Juli Fernàndez ha remarcat el compromís del consistori amb la democràcia participativa tant a nivell local com nacional.
Tot seguit, a la plaça de l’església un participant a la Marxa de la Llibertat de fa 40 anys ha llegit el manifest, i durant una hora s’ha deliberat en assemblees sobre els diferents temes abans esmentats. 5 persones han fet una breu introducció i han posat la seva idea clau en un mural. Després de que els Tabalers de les Forques de Can Déu cridessin al despertar del país amb el seus tabals, i després que el Saba Circ fes jugar i ballar a petits i grans, s’ha gaudit de l’esplèndid arròs de les Bruixes del Nord. La festa s’ha acabat amb l’actuació del grup Postit.
Ha estat una vivència i una mostra del que vol ser el nostre país: les places vives amb el poble que parla i busca el seu acord sobre com millorar els afers públics, en una jornada amena i festiva on tothom se sent protagonista del seu municipi i del país. La festa de la democràcia plena.
A Terrassa, la plaça Dr Ventalló és l’espai dels parlaments de Pep Rovira (per parlar de les reformes a l’Administració i el dret a una vivenda digna), Jordi Bigues, de Procés Constituent, i Xavier Climent, de l’ANC Sant Cugat, per parlar de legalitat i legitimitat, i les posteriors assemblees on la gent pren la paraula de forma ordenada en petits grups perquè tothom hi pugui dir la seva.